Segueixen les mobilitzacions per l’absolució dels 11 detinguts del Cas Bemba

El 22 d’abril a les 6 de la tarda a la Plaça Marcet hi haurà una manifestació de suport.

Avui s’ha celebrat una roda de premsa de la plataforma de suport als detinguts pel Cas Bemba en la que han participat més d’una cinquantena de persones.

Manuel Quesada portaveu dels detinguts ha recordat els fets «el 23 de setembre de 2003 es celebrava la festa de clausura del Bemba, un conegut bar del centre de la ciutat on s’hi trobava el jovent més crític a l’estil autoritari i dèspota de l’alcalde Bustos. De forma incomprensible, l’Alcalde Manuel Bustos, el seu germà Paco Bustos i la seva mà dreta, Josep Ayuso, van desplaçar-se fins a pocs metres del bar, acompanyats de la recent estrenada “Unitat d’Intervenció Ràpida” de la policia municipal, amb l’objectiu de dissoldre sense mediació una concentració pacífica i festiva, amb el pretext que estava ocasionant excés de soroll. La manca de gestió política d’una situació com aquesta va acabar desencadenant en enfrontaments, càrregues policials indiscriminades, l’ús de material antiavalot, desenes de ferits, desperfectes en el mobiliari del carrer, l’assalt de la policia a altres bars de la ciutat i, finalment, 11 detinguts. L’actuació policial no va ser fruït d’una mala gestió puntual sinó que, més aviat, va respondre al tarannà habitual, poc dialogant, de l’Alcalde. La desproporció en l’ús de la força per part de la policia municipal fa pensar en una actuació repressiva contra un sector crític amb el govern Bustos. Aquesta idea es reforça pel fet que el consistori va denunciar els onze joves detinguts. La ciutadania, però, va entendre aquells fets com un acte autoritari i al cap de pocs dies 3000 persones es van manifestar pels carrers de Sabadell denunciant les detencions aleatòries però dirigides, la violència exercida per part de la policia, i demanant l’absolució dels detinguts. La campanya de suport als detinguts va seguir amb desenes d’actes celebrats per tota la ciutat, amb mostres de recolzament per part de moltes persones del teixit associatiu local de Sabadell (Associacions veïnals, entitats culturals, partits polítics, etc.), així com d’altres personalitats destacades»

Una de les advocades dels detinguts, Lluïsa Domingo, ha explicat que «ara, 14 anys després, els 11 detinguts afronten un judici amb penes de fins a dos anys i mig de presó». Ha explicat també la poca solidesa i credibilitat de les acusacions guiades més per objectius polítics que no pas pels fets i ha criticat la lentitud de la justícia i la incertesa que això ha generat durant 14 anys als onze detinguts.

Finalment, Manuel ha explicat com a notícia de darrera hora que el judici previst pel 24 de setembre ha quedat suspès sense nova data però que «la injustícia segueix present i per tant cal continuar amb les mobilitzacions com la manifestació del proper dissabte 22 d’abril, que esperem que omplir els carrers de la ciutat perquè els fets d’aquell 23 de setembre d’ara fa 14 anys no es tornin a repetir».

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s